25-01-09

Season 2; disc 1.

1 ww

2.1: ‘The Return Of Wonder Woman’
1977. Ergens boven het Caribische gebied vliegt Kolonel Steve Trevor Jr., agent van de I.A.D.C. (Inter Agency Defense Command) in het geheim drie wetenschappers op het gebied van nucleaire energievoorziening naar een congres in Samara. De verenigde Staten wil een kerncentrale cadeau doen aan de regering van Guanaray, maar daarvoor moeten eerst een paar vragen beantwoord worden.
Tijdens de vlucht weet een infiltrant van een internationale terreurorganisatie iedereen met een gas naar dromenland te sturen, echter door het gevecht met Steve Trevor wordt ook de infiltrant door het gas bevangen. Het vliegtuig is stuurloos. Dr. Solano, het brein achter de aanslag, ziet door een geheime camera aan boord van het vliegtuig alles fout gaan. Zijn plannen voor het stelen van een kerncentrale gaan voor zijn ogen in rook op. Een paar minuten later verdwijnt ook het beeldontvangst en is het vliegtuig spoorloos verdwenen. Het vliegtuig is namelijk in de Duivelse Bermuda Driehoek gekomen. Het gebied waar Paradise Island, het eiland van de Amazones, verborgen ligt.
De Amazones hebben de besturing overgenomen en laten het vliegtuig landen op het eiland. Diana is verrast door de aanwezigheid van een zo jonge Steve. Na enig onderzoek is het duidelijk dat ze te maken heeft met de zoon van Majoor Steve Trevor met wie zij heeft samengewerkt tijdens de 2de Wereldoorlog.
Diana weet haar moeder, de koningin van de amazones, te overtuigen dat de wereld haar wederom als Wonder Woman nodig heeft om de mensheid te beschermen tegen zijn vijanden alsook het geheim van Paradise Island en zijn oude cultuur. Doormiddel van hypnose bij Steve Trevor zorgen de Amazones ervoor dat Diana als zijn persoonlijke assistent bij de Inter Agency Defense Command (J.A.D.C.), een interagentschap die onder de defensie tak valt, wordt aangesteld. Aan Wonder Woman om de wereld te beschermen tegen Solano die, na het weer op de radar verschijnen van het vliegtuigje, zijn sluwe plannen voortzet.

2.2: ‘Anschluss ‘77’
Steve en Diana worden op onderzoek uitgestuurd naar een klein tropisch eiland voor de kust van zuid Amerika. De I.A.D.C. heeft sterke aanwijzingen dat zich daar een Neo Nazi kamp bevindt. De aanhangers hebben snode plannen. Het is namelijk de 39ste verjaardag van de Führer zijn Oostenrijkse Anschluβ, en Dr. Von Klempen heeft zijn project uit 1945, het versnellen van het genproces dankzij celvernieuwing, weten te volmaken om de Führer te klonen. De wereld staat weer aan het begin van een nieuwe Anschluβ, wederom geleidt door de Führer. Aan Wonder Woman de taak om het kloningsproces om te draaien.
2.3: ‘The Man Who Could Move The World’
Wonder Woman moet het opnemen tegen een Japanse man met enorme telekinese gaven. Ishida Takeo wil namelijk wraak nemen op Wonder Woman omdat hij haar verantwoordelijk acht voor de dood van zijn broer 35 jaar geleden tijdens de 2de Wereld Oorlog.
2.4: ‘The Bermuda Triangle Crisis’
De Verenigde Staten plaatst in het grootste geheim onder de dekmantel “Operation Sea Harvest” een geavanceerd type nucleair teststation in de buurt van de duivelse Bermuda driehoek. Er vinden de laatste tijd echter vreemde dingen én verdwijningen plaats. Volgens de I.A.D.C. zijn deze verdwijningen door menselijke hand ingegeven, en wel door Raymond Manta, hoofd van I.C.O.P.E (Internationale confederatie van de machtselite). Manta wil kost wat het kost zijn basis op een van de eilanden geheim houden en de VS met zijn geheime wapen dwarsbomen om zijn plannen voor werelddominantie te kunnen doorzetten.
Voor Steve en Diana krijgen de taak uitgestuurd om de geheime basis te vinden en de plannen van Raymond te verhinderen. Wonder Woman staat echter voor een dilemma. De VS wil het teststation in de buurt van Paradise Island bouwen. Dit betekent dan onherroepelijk het einde van Paradise Island.
2.5: ‘Knockout’
Steve wordt ontvoerd tijdens zijn vakantie in Los Angeles. Gelijkertijd breken twee gemaskerde mannen in bij Diana. Zij weet als Wonder Woman de mannen te verjagen en komt zodoende op het spoor van een groep terroristen die door middel van geweld de wereld willen verbeteren. De terroristen willen om te beginnen een groep van hoge regeringsambtenaren ontvoeren.
2.6: ‘The Pied Piper’
De recette ($172.000,-) van het optreden van de populaire rockzanger Hamlin Rule, a.k.a. The Pied Piper, wordt gestolen. Voor de derde keer op rij. Echter de manier waarop dit gebeurt, zorgt voor inmenging van de I.A.D.C. Diana wordt naar Los Angeles gestuurd. Hier vindt het volgende concert plaats. Hamlin Rule blijkt een soort moderne rattenvanger van Hamelen te zijn die jonge meisjes d.m.v. zijn dwarsfluit hypnotiseert zodat ze voor hem gaan stelen. Eén van deze meisjes is de dochter van Joe Atkins.

1977

13:19 Gepost door Helliwood in Season 2 | Permalink | Commentaren (0) | Tags: lyle waggoner, 1977, linda carter, mel ferrer |  Facebook |

Season 2; disc 2.

2 ww

2.7: ‘The Queen and the Thief’
Diana en Steve moeten een meesterdief zien te ontmaskeren die het voorzien heeft op de kroonjuwelen van de koningin van een klein landje genaamd Malakan. Het verlies van deze juwelen betekent onherroepelijk haar aftreden.
Het blijkt dat deze meesterdief in opdracht werkt voor een hoge functionaris van Malakan.
2.8: ‘I Do, I Do’
Het management van een gezondheidsoord wordt er van verdacht de vrouwen van hoge functionarissen onder hypnose geheime informatie te ontfutselen. De I.A.D.C. wordt ingeschakeld en Diana en Christian Harrison, de rechterhand van de president, gaan als pas getrouwd stel undercover om deze groep te ontmaskeren.
2.9: ‘The Man Who Made Volcanoes’
Joe Atkins krijgt promotie binnen de I.A.D.C. en Steve neemt zijn plaats in. Diana krijgt nu haar opdrachten via Steve.
Er ontstaan op de vreemdste plekken nieuwe vulkanen. De landen waar deze ontstaan, China en Rusland, denken dat de VS hier achter zit. De koude oorlog laait weer in alle hevigheid op. Aan Diana de taak om dit fenomeen uit te zoeken. Ze wordt hierbij door geheime agenten van China en Rusland tegen gewerkt. Aan Wonder Woman de taak om de wereld te behoeden voor totale vernietiging.
2.10 & 2.11: ‘Mind Stealers from Outer Space, part 1+2’
37 lichtjaren van aarde in het sterrenstelsel Signus Alpha levert een bevelhebber van de planeet Octarus een gevecht tegen de ontsnapte Skrill dat in de ruimte begint, maar vervolgens op Amerikaanse bodem wordt voortgezet. De Skrill zuigen de hersenen van elke levensvorm leeg die ze tegenkomen, en nemen deze in de vorm van een kennisbank mee naar hun planeet. Na hun daad smelten ze samen met het slachtoffer. De aarde lijkt voor hen een nieuw perfect slachtoffer. Aan Wonder Woman en Andros, de bevelhebber van Octarus om deze plaag tot een halt te roepen.

2.12: ‘The Deadly Toys’
Iemand vervangt de drie geleerden die aan het project XYZ werken, een ultra geheim wapen, door geavanceerde robotten die niet van echt zijn te onderscheiden. Het spoor leidt Diana Prince naar een speelgoedwinkel waar ook haar een verassing staat te wachten.

1977

Season 2; disc 3.

3 ww

2.13: ‘Light-Fingered Lady’
Diana gaat undercover als Lil Thaxton, een genie in het kraken van safes en het omzeilen van veiligheidssystemen, om in de bende van de onpakbare en illustere Anton Caribe te infiltreren. Caribe wil de grootste roof aller tijde plegen, en daarna met pensioen.
2.14: ‘Screaming Jaelin’
De Olympische spelen zijn in aantocht, en de voorbereidingen zijn in volle gang. De beste atleten van de wereld maken zich klaar voor hun strijd om het winnen van een medaille. Een voor een verdwijnt de top van de beste atleten echter. Volgens IRAQ (de computer van de J.A.D.C.) is de overgelopen Russische Nadia Samara het volgende slachtoffer. Diana wordt door Steve op onderzoek uitgestuurd.
2.15: ‘Diana’s Disappearing Act’
De mythe om lood in goud te veranderen leeft nog steeds. En Diana schijnt de sleutel naar deze rijkdom te hebben. Een groep zwendelaars onder leiding van een magiër probeert Diana een medaillon afhandig te maken die er voor zal zorgen dat het proces van lood naar goud onomkeerbaar is. Een olie crisis staat hiermee naast de deur. Ze hebben echter buiten de aanwezigheid van Wonder Woman gerekend.
2.16: ‘Death In Disquise’
Diana wordt door Steve uitgezonden om als lijfwacht op te treden van Carlo Indrezzano, een rijke industrieel. Indrezzano staat op de dodenlijst van een groep huurmoordenaars. Diana Prince staat echter op nummer 1 vanwege haar werk bij de J.A.D.C.. Om ontmaskering te voorkomen dient zij eerst te worden uitgeschakeld.
2.17: ‘I.R.A.C. Is Missing’
Aan Diana Prince / Wonder Woman de taak om een criminele organisatie te ontmaskeren die de geheugens van ‘s werelds grootste computers leeg rooft. Ook de uiterst geheime informatie op de computer van de J.A.D.C.,I.R.A.Q., is niet veilig voor deze dieven van digitale informatie.
2.18: ‘Flight to Oblivion’
Er vinden allerlei sabotage handelingen plaats in een regio van vitaal defensie belang. Steve Trevor heeft op alle bases in deze regio geheimagenten geplaatst, en allen vermelden sabotage praktijken. Het spoor leidt naar de basis San Remo, waar tot op heden nog niets ongewoons gerapporteerd is. Diana infiltreert op de basis als fotografe van het Pentagon. De J.A.D.C. heeft sterke vermoedens dat de sabotage praktijken gericht zijn op de cruciale testvlucht van de Z-400 van Washington naar San Remo. Deze test is zeer belangrijk voor de vorderingen van de nationale ruimtevaartprestaties van nu en in de toekomst.

1978

Season 2; disc 4.

4 ww

2.19: ‘Seance Of Terror’
Tijdens de voorbereidingen voor de wereld vredesbesprekingen in Washington
maakt een jongen foto’s van de ministers en afgevaardigden. Op deze foto’s staan tevens de geestverschijningen van hun overleden geliefden en/of familieleden. Één voor één gaan ze met deze jongen mee en lijken de vredesbesprekingen te mislukken.
2.20: ‘The Man Who Wouldn’t Tell’
Wetenschappers van Hopewell zijn al geruime tijd bezig met de ontwikkeling van een uiterst ontplofbare stof. Helaas weten de wetenschappers het laatste ingrediënt voor deze Expo-Formule niet te vinden. Elke proef valt dan ook in duigen. Dit onder het spiedende oog van een concurrent die de vorderingen nauwlettend in de gaten houdt. Een schoonmaker weet echter per ongeluk met zijn eigen combinatie van schoonmaakmiddelen de reactie teweeg te brengen en het laboratorium vliegt in de lucht. Vanaf dit moment wordt door Hopewell en de concurrent de jacht op de schoonmaker geopend. Diana wordt door de J.A.D.C. naar Los Angeles gestuurd om beide vechtende partijen voor te zijn.
2.21: ‘The Girl from Islandia’
Simon Penrose, een rijke mediamagnaat, vindt in de oceaan een bewusteloos meisje. Haar identiteit is een raadsel, evenals haar sieraden die niet af kunnen. Simon schakelt Diana in om achter haar identiteit te kunnen komen.
Diana heeft door de sieraden gelijk door dat het meisje niet van deze wereld is. Geschriften op Paradise Island verwijzen naar een ras uit een andere dimensie genaamd Islandia. De sieraden geven de persoon ongekende krachten. Het meisje heeft geen idee hoe ze hier terecht gekomen is. Op Aarde is echter maar één toegang naar deze dimensie, en Wonder Woman heeft geen idee waar deze zich kan bevinden.
2.22: ‘The Murderous Missile’
Diana is onderweg naar een militaire basis voor een geheime test met een experimenteel gedachtegestuurde raket. Ze wordt echter overvallen waardoor ze in het stadje Burrogone terecht komt. Verschillende gebeurtenissen zorgen ervoor dat ze hier niet maar niet weg kan komen. Diana begint langzaam te vermoeden dat er wat vreemds met dit stadje aan de hand is en gaat op onderzoek uit.

1978